Koncept for organisering af tilbud til yngre med demens​

”Jeg synes efterhånden, at jeg har fået et godt liv, efter jeg har fået min demenssygdom. Lige i starten var det meget svært for mig at kapere det, men efter at jeg kom i gang på Kallerupvej, så har jeg fået gang i så mange nye og spændende ting. Det har været helt afgørende for mit liv, at jeg er kommet ind i et fællesskab sammen med andre, der har en demenssygdom”.

John 59 år – der har demens

Kan man have et godt liv med demens?

​Ja. Det kan man godt. Men der skal være der rette rammer og tilbud om rådgivning og aktiviteter.

Mennesker med demens bør have mulighed for at være en del af et socialt fællesskab, og man har mulighed for at have et aktivt og meningsfuldt liv sammen med andre, der også har en demenssygdom i den tidlige fase. Det viser den nyeste forskning på området og vores mangeårige erfaringer fra Kallerupvej i Odense.

Det aller vigtigste er simpelthen, hvordan man som professionel møder disse mennesker. 

Det gør en helt afgørende forskel, at man møder dem som selvstændige mennesker, der selv kan give udtryk for, hvordan de gerne vil leve deres liv. At man anerkender dem og respekterer deres integritet. At man spørger de mennesker, det drejer sig om, hvad de tænker? Hvad de har lyst til? Og hvad de har brug for?​

På den måde de føler sig set, hørt og lyttet til – og de får mulighed for selv at være med til at bestemme, hvad de skal beskæftige sig med, og hvordan de skal gøre det.

Sagt med andre ord. Vi skal skabe nogle rammer for deres hverdagsliv, hvor de har medindflydelse, og hvor de selv er med til at definere, hvad det vil sige for dem, at de har et godt liv. Det er det, de siger, at de har aller mest brug for – når man spørger dem. 

Til det formål har jeg udviklet en dialogmodel som redskab til at give mennesker med demens og deres pårørende stemme og dermed mulighed for selv at give udtryk for, hvad de har brug for for at få skabt sig så godt et liv som muligt.


Jeg har stor erfaring i at være med til at skabe disse rammer sammen med personer med demens. Så hvis I har planer om at etablere målrettede aktiviteter og tilbud til personer med demens i den tidlige fase – er du velkommen til at kontakte mig. 

Så kommer jeg gerne til et uforpligtende møde, hvor vi sammen kan udvikle et koncept for jeres indsats over for mennesker med demens og deres familier i den tidlige fase.

Klik her for at læse mere om konceptet for organisering af tilbud.​​

Konsulentfirmaet steenkabel aps

CVR: 31609925​

Magnoliavej 3, 4600 Køge

Tlf.: 23 27 62 80 | ska@steenkabel.dk

Følg mine nyheder på: facebook-logo__blue_22  instagram-logo-22