Mine erfaringer

"Steen Kabel er utvivlsomt en kæmpe kapacitet på demensområdet, både i forhold til udviklingen inden for forskning, praksis og det politiske område. Derudover har han et bredt netværk og stort kendskab til området på alle niveauer. Han er i kontakt med en stor gruppe af mennesker, der selv har demens tæt inde på livet, men samtidig kender han en masse fagpersoner og beslutningstagere i regering og kommuner."

Næstformand Verne Pedersen, Socialpædagogerne

​I 1994 var jeg med til at uddanne de første demensnøglepersoner i Aalborg Kommune. Siden da har jeg kontinuerligt arbejdet på demensområdet i en lang række forskellige sammenhænge.

Siden år 2000 har jeg været fast tilknyttet Kallerupvej – Rådgivnings- og Kontaktcentret for demensramte og pårørende i Odense som ekstern konsulent. Her har jeg været med i en lang række udviklingsprojekter og initiativer sammen med mennesker med demens i den tidlige fase og deres nære pårørende.

Mit primære fokus er at være med til at give mennesker med demens i den tidlige fase en stemme. At være med til at give dem mulighed for selv at fortælle, hvordan de oplever at have en demenssygdom. Hvad det er for glæder, sorger og bekymringer, der præger deres hverdag. Jeg har også meget fokus på at være med til at aktiviteter og samværsformer sammen med mennesker med demens og deres ægtefæller, hvor de får mulighed for at skabe sig et aktivt og meningsfuldt liv – på trods af de store udfordringer, det giver at skulle leve livet med en demenssygdom.

Jeg har også været initiativtager til flere projekter sammen med børn og unge, hvis far eller mor har demens. Her har vi været med til at sætte fokus på, at det er en kæmpe udfordring at være barn eller ung – og så have en forælder med demens.

Desuden er jeg forfatter til en række bøger på demensområdet. Seneste har jeg været medforfatter og medudgiver af håndbogen ”Demens forandrer livet” sammen med tidligere centerleder Ulla Thomsen fra Kallerupvej. Projektet var finansieret af Velux Fonden.

Klik her for at se mine udgivelser på demensområdet.

Det har været en fantastisk berigelse af mit arbejdsliv, at jeg har haft mulighed for at møde så mange stærke og livsduelige mennesker med demens og deres ægtefæller, børn og andre nære pårørende, der har insisteret på at, at de også vil have et godt liv – så længe som muligt.

Det arbejde vil jeg gerne fortsætte – og gerne sammen med jer, der vil være med til at skabe de bedst mulige rammer og vilkår for mennesker med demens og deres familier.​

Konsulentfirmaet steenkabel aps

CVR: 31609925​

Magnoliavej 3, 4600 Køge

Tlf.: 23 27 62 80 | ska@steenkabel.dk

Følg mine nyheder på: facebook-logo__blue_22  instagram-logo-22