Organisering af tilbud til yngre med demens​

”Jeg synes efterhånden, at jeg har fået et godt liv, efter jeg har fået min demenssygdom. Lige i starten var det meget svært for mig at kapere det, men efter at jeg kom i gang på Kallerupvej, så har jeg fået gang i så mange nye og spændende ting. Det har været helt afgørende for mit liv, at jeg er kommet ind i et fællesskab sammen med andre, der har en demenssygdom”.

John 59 år – der har demens​

Kan man have et aktivt og meningsfuldt liv når man har en demenssygdom?

​Ja – det kan man godt. Især hvis man har mulighed for at deltage i sociale aktiviteter og fællesskaber med andre mennesker, der har en demenssygdom. Det viser den nyeste forskning på området - og det viser vores mange års erfaringer fra samarbejdet med yngre med demens og deres familier på Kallerupvej i Odense og andre lignende initiativer rundt om i kommunerne.

Det er også det svar, vi oftest får, når vi spørger hjemmeboende mennesker med demens og deres familier, hvad de har aller mest brug for.

Det aller vigtigste er, at man som professionel møder dem som selvstændige mennesker, der selv kan give udtryk for, hvordan de gerne vil leve deres liv. At man som professionel anerkender dem og respekterer deres integritet. At man inddrager dem aktivt og spørger dem, hvad de har lyst til? Hvad de har brug for for at få skabt sig et godt liv med mening i? At man lytter til dem og tager deres ønsker og behov alvorligt. At man ser dem som de mennesker, de er.

Derfor skal vi skabe nogle fysiske og organisatoriske rammer, hvor de har mulighed for at deltage i en masse forskellige typer af fysiske, kreative og kognitive aktiviteter – i et socialt fællesskab med andre, der er i en tilsvarende situation. Vi skal inddrage dem og give dem medindflydelse således, at de selv ermed til at definere, hvad det vil sige for dem, at de har et godt og aktivt liv.

Jeg har udviklet et koncept for, hvordan man - sammen med de personer med demens og deres ægtefæller – kan skabe disse rammer. Hvis I gerne vil i gang med at etablere målrettede aktiviteter og tilbud til personer med demens i den tidlige fase og deres familier og har brug for hjælp til det – er I velkommen til at kontakte mig.​

Konsulentfirmaet steenkabel aps

CVR: 31609925​

Magnoliavej 3, 4600 Køge

Tlf.: 23 27 62 80 | ska@steenkabel.dk

Følg mine nyheder på: facebook-logo__blue_22  instagram-logo-22